"Mängustamine ja selle rakendamise võimalused" arvustus

"Mängustamine ja selle rakendamise võimalused" on huvitav ja kindlasti aktuaalne teema millest kirjutada. Töös seletati lahti, mis on mängustamine ja kuidas seda rakendada saab. Mängustamise mõiste kui ka selle kasutuspõhjused on põhjalikult ära seletatud. 

On toodud välja millised on populaarsed rakendamise tehnikad ja ka näiteid, kus neid kasutatud on. Minu jaoks tuttav koht, kus mängustamist kasutatakse, mis töös välja toodi, oli CircleK kampaania. Samuti on hästi ära seletatud mängustamise kasutamise põhjused ja nende positiivsed ja negatiivsed küljed. Kirjeldati kuidas see võib mõjutab käitumispsühholoogiat nii negatiivselt kui positiivselt. Toodi välja mitu positiivset näidet, kus mängustamise rakendamine edukalt toimib, nt Duolingo, Nike Run Club, CircleK jne. Selgitati lahti erinevad rakendamistehnikad ja nende eesmärgid nagu väljakutsed, edetabelid, märgisüsteemid, progressi indikaatorid ja punktisüsteemid. Omast kogemusest oskan ka kinnitada, et punktisüsteemid on head motivaatorid. 

Keel ja vormistus oli minu meelest okei, silmatorkavaid vigu polnud ja teksti oli lihtne lugeda. Vahepeal tundus, et sõnakorduseid oli palju ja mitu lauset järjest sisaldas sama sõna kuid see on ilmselt paratamatu ja ei häirinud väga.

Viitamisega ei saanud päris hästi aru, mis stiili kasutatud on. Enamus linkidel artikli kirjutajat välja polnud toodud(kui seda pealkirjas sees polnud) ja osadel puudus täiesti pealkiri ja ka lingi kasutamise aeg.

Üldiselt on tegu pigem korraliku tööga, mida oli lihtne ja põnev lugeda. Tekst andis hea ülevaate mängustamisest ja lugedes ei tundnud, et mingist infost oleks puudu jäänud.

Töö link:

https://wiki.itcollege.ee/index.php/M%C3%A4ngustamine_ja_selle_rakendamise_v%C3%B5imalused

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Üks positiivne ja üks negatiivne näide kasutatavusest veebis

Üks tarkvara arendus- ja üks ärimudel